Waarom uw CRM in de cloud plaatsen

Cloud computing is momenteel een gehypete term, maar het is wel duidelijk de weg die Vlaamse KMO’s moeten inslaan als ze niet veel tijd en geld willen steken in IT-beheer en het onderste uit de kan willen halen van hun IT-investeringen. Bovendien is CRM bij uitstek een programma dat in de cloud hoort.

Maar wat is cloud computing nu eigenlijk?

Wanneer software in de cloud staat, draaien de programma’s op een webserver die verbonden is met internet. Wie de programma’s wil gebruiken, surft naar een specifieke URL, meldt zich aan met gebruikersnaam en wachtwoord en krijgt dan controle over het programma. Voor CRM werkt dit net zo. In plaats van een programma op uw computer op te starten, surft u naar een bepaalde website.

Voordelen van cloud computing voor KMO

Meer zekerheid. Stel dat uw medewerkers niet op kantoor kunnen werken (hevige sneeuwval, luidruchtige bouwwerken, onbeschikbaarheid door brand of wateroverlast), dan kunnen ze dat wel van thuis uit of een andere locatie waar internet beschikbaar is. BlueCRM biedt u bovendien de noodzakelijke uptimegaranties en voorzieningen om dataverlies tegen te gaan en ongewenste bezoekers buiten te houden.
Altijd de nieuwste versie. U verliest geen tijd om nieuwe software te installeren, of stelt het uit omwille van die tijdintensieve acties. Bovendien krijgt u automatisch toegang tot verbeteringen en uitbreidingen in de CRM-applicatie.
Platformonafhankelijk. Mac, Windows of zelfs Linux … het maakt niet uit. Een moderne browser is het enige wat u nodig hebt. Bovendien is BlueCRM ‘responsive’: het past zich aan aan de beschikbare schermgrootte. Dus ook op een tablet of smartphone kunt u het CRM-pakket gebruiken. Dat maakt CRM in de cloud extra aantrekkelijk: u kunt overal aan uw klantengegevens, ook als u niet op kantoor bent.
Kostenbesparing. Naast hogere productiviteit en minder downtime door storingen en onderhoud bezorgt cloud computing kostenbesparingen tot wel 50%. Wanneer de kosten van cloud computing met die van een eigen server worden vergeleken is al snel duidelijk dat cloud computing heel voordelig is. Een eigen server die ook rekening houdt met gewenste capaciteit voor de komende jaren, betekent een forse investering, zeker voor een KMO.
Op de juiste schaal. Er zijn geen investeringen in hardware of software vooraf en organisaties kunnen eenvoudig capaciteit bij- en afschakelen indien nodig, iedere maand. Dus als u vandaag met 10 gebruikers werkt en volgende maand met 40, dan is dat geen enkel probleem. De performantie lijdt er niet onder en