BlueCRM-magazijnbeheer met RFID's

In de minder grote kmo’s is het gebruik van RFID’s nog niet goed gekend.
RFID's zijn kleine labels of etiketten (soms ook transponders genoemd) die aangebracht worden op individuele artikelen of op verpakkingen en paletten. Deze 'intelligente labels' bevatten een elektronische chip en laten toe om via speciale RFID-lezers vanop afstand gedetecteerd te kunnen worden. U zou het gebruik van RFID's kunnen vergelijken met barcode-labels, maar dan wel met extra intelligentie en  het lezen van de RFID's gebeurt met radiogolven in plaats van laserstralen.
RFID-technologie is reeds oud maar door de recente verbeteringen en miniaturisatie van de elektronische schakelingen zijn er zeer grote verbeteringen gerealiseerd waardoor ze op vandaag zeer interessant zijn voor de identificatie van artikelen en pakketten. Het zijn vooral de UHF-RFID’s die heel wat mogelijkheden bieden en die in combinatie met BlueCRM gebruikt kunnen worden in uw magazijnbeheer. Het zal u bv. toelaten om vanop afstand paletten en pakjes te identificeren zodat u zeer snel en nauwkeurig een stockbeheer hebt met correcte informatie. Wij hebben in BlueCRM algoritmes uitgewerkt waardoor er nauwelijks impact is op het werkproces van u magazijn medewerkers. Onze methode laat toe dat u stap voor stap de RFID’s invoert in uw magazijn en toch onmiddellijk reeds voordeel haalt door niet meer de individuele pakketten te moeten registreren. U bent dus niet verplicht om eerst alle artikelen of verpakkingen te voorzien van RFID's.

RFID’s kostprijs

RFID-labels moet aangebracht worden op elk artikel,pakket of pallet dat u wil opvolgen. De labels zijn in allerlei maten en vormen beschikbaar, kunnen eventueel bedrukt worden zoals barcode labels. Voor de courante labels is de prijs per label ver beneden de 1 Eur.
De RFID-labels moeten kunnen gelezen worden dus daarvoor is een RFID-reader nodig. Om de integratie met BlueCRM eenvoudig te houden bieden wij onze klanten in huur een RFID-reader die gebruiksklaar is om te communiceren met BlueCRM.
Contacteer ons voor meer info.